Žena podala žádost o rozvod, a když se vrátila domů, našla překvapení od svého manžela Anna odešla z práce dříve, protože měla na osmou hodinu večerní rezervovaný stůl v restauraci.

Anna si vzala v práci předčasné volno, protože měla na osmou hodinu večerní rezervaci v restauraci. Bylo to blízko Annina domova, takže měla čas se obléknout a zkrášlit. Domluvila si schůzku s Lisou, svou nejlepší kamarádkou. Chystaly se oslavit důležitou událost. Ta spočívala v tom, že Anna před třemi měsíci podala žádost o rozvod.

Její manžel byl proti, a tak na matriku nešel. To ji však nezastavilo, byla odhodlaná. A ještě ten den jí zavolala sekretářka soudce a řekla jí, že si rozhodnutí může vyzvednout do deseti dnů. Rozvod byl dokončen. Když se to dozvěděla, zavolala své přítelkyni a dohodly se, že se sejdou a případ oslaví.

Ve skvělé náladě opustila Anna kancelář kolem šesté hodiny. Šla domů, aby se připravila na večer. Vyšla do svého patra a hned si všimla prachu a odpadků na schodišti. A když vešla do svého bytu, to, co uviděla, ji prostě ohromilo. Nejprve si myslela, že v domě byli zloději a byt vyplenili. Ale pak se jí všechno vyjasnilo.

Chybělo všechno, co se dalo vzít: spotřebiče, nábytek, a dokonce i povlečení a ručníky. O deset minut později jí někdo zavolal na dveře. “Přišla mi dát klíče sousedka s tím, že mi je dal manžel. V tu chvíli bylo všechno jasné. Ukázalo se, že věci odnesl můj bývalý manžel.

“Když to potřebuješ, ukáže se, že všechno jde udělat tak rychle?” Anna si pomyslela: “Jednu zásuvku se snažil opravit skoro rok. A tady toho vytáhl tolik za jediný den!” Abyste si udělali představu o jeho pečlivosti, demontoval i zásuvky a vypínače v koupelně, kuchyni a předsíni. A v obývacím pokoji nechyběl lustr.

Samozřejmě neměla náladu jít do restaurace. Tak k ní domů přišla její kamarádka. Probrali spolu celou událost. Najednou Hanna dostala na mobil zprávu: “Vzal všechno, co bylo moje, a o zbytek se rozdělíme u soudu.” Hanna se najednou rozesmála. Tak se bývalý manžel rozhodl Anně pomstít. Vždyť chtěl jen pohodlně žít se svou ženou a užívat si s milenkou.

Související Příspěvky